Olerex jõudis kütusereostuse likvideerimisega lõpule

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostus.
Reostus. Foto: Margus Ansu

Kütusefirma Olerex jõudis täna lõpule Tallinna-Tartu maantee 30. kilomeetril kahe nädala eest kraavi sõitnud kütuseveokist lekkinud kütuse koristamisega.

Täna pumbati kogumiskraavist välja 325 kg kütusejääke. Sündmuskohalt kaevati üles kolm koormatäit reostunud pinnast, mis liiguvad hetkel Vaivara ohtlike jäätmete käitluskeskuse poole, teatas Olerex.

Õnnetuskohale tehtud kaevisest võeti pinnase kontrollimiseks seina ja põhjaproovid. Samuti võeti sündmuskoha läheduses olevast kraavist pinnaveeproov.

Kui proovid on korras, täidetakse sündmuskohale kaevatud auk uue pinnasega. Proovide tulemused selguvad paari päeva jooksul.

16. detsembri hommikul pumpas vaakumauto sündmuskohale kaevatud kraavist välja 960 kg kütte ja vee segu. Kuna kogumiskraavi süsteem töötas hästi, otsustati pumpamistöödega jätkata järgmisel päeval.

17. detsembri lõunal pumbati kogumiskraavist välja veel 560 kg kütte ja vee segu, 20. detsembril 580 kg, 21. detsembril 480 kg ja 22. detsembril 280 kg diislikütuse jääke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles