Nõiajaht kestab tänapäevalgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Eggersi “Nõid” jääb meelde huvitava katsena juhtida vaataja tähelepanu teemadele, mis pole oma aktuaalsust minetanud isegi tänapäeval.
Robert Eggersi “Nõid” jääb meelde huvitava katsena juhtida vaataja tähelepanu teemadele, mis pole oma aktuaalsust minetanud isegi tänapäeval. Foto: promo

Tihtipeale öeldakse, et inimesed usuvad ikka seda, mida nad tahavad uskuda. Ometi kipub olema nii, et inimesed usuvad pigem seda, mida teised tahavad, et nad usuksid.

Võtame näiteks religiooni. Eesti keele seletava sõnaraamatu järgi tähendab see uskumuste, normide, tavade ja institutsioonide süsteemi, mille keskmes on inimesest absoluutselt üle olevad ja tema olemist määravad jõud.

Modernne teadus on küll igasuguste kõrgemate jõudude olemasolu tugevalt kahtluse alla seadnud, kuid sellest hoolimata usub suurem osa meie planeedi elanikkonnast ühel või teisel viisil nende olemasolusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles