Valga kohvik ootas kuid Savisaare märtsiarve raha

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar jättis Õhtulehe allika teatel 27. märtsil koos kaaskonnaga Valga Nipernaadi kohvikule tasumata ligi 500-kroonise arve, samas kui partei ise väidab, et maksis oktoobris võla ära.

Kohvikutöötajad helistanud kaks korda partei Tallinna peakontorisse, kust lubatud arve kohe tasuda, kuid laekunud polevat punast krossigi.

Kohvikuperenaisel, kes olevat tuttavatele põrutanud, et küsimus polegi arves, vaid põhimõttes, polevat muud üle jäänud, kui vahetult enne jõulupühi ühe auväärse kodaniku matusel astuda ligi Heimar Lengile kui keskpartei esindajale, paludes tol Edgarit tervitada ning maksmata arvet meelde tuletada.

Kui Õhtuleht Lengiga ühendust võttis, kinnitas see vahejuhtumit matustel ja lubas Savisaare arve ise ära tasuda, mida ka natuke hiljem tegi.

Erakonna peasekretär Priit Toobal teatas lehe pärimise peale aga, et arve on juba tükk aega tagasi tasutud, ja lisas meilile maksekorralduse koopia, mis näitab, et Keskerakond on kohvikuomanikule märtsis tehtud arve eest 12. oktoobril 440 krooni üle kandnud.

Tema sõnul tellis toitlustuse tol päeval Valgas volikogu istungit pidanud Keskerakond, mis selle eest ka tasus.

Õhtulehe allika kinnitusel katnud Nipernaadi tõesti kõigi istungile kogunenute laua, Savisaar oma seltskonnaga aga tellinud toidupoolist hoopis hiljem ja eraldi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles