EMOd võivad saada voli haigeid tagasi saata (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna ülemarst Kristiina Põld ja anestesioloogiakliiniku juhataja Valdo Toome kinnitusel on kõige rohkem patsiente neil tööpäeviti, kui perearstikeskused töötavad.
Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna ülemarst Kristiina Põld ja anestesioloogiakliiniku juhataja Valdo Toome kinnitusel on kõige rohkem patsiente neil tööpäeviti, kui perearstikeskused töötavad. Foto: Sander Ilvest

Kui seni said haiglate erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) abi kõik sinna pöördujad, mõni küll pärast tundide pikkust ootamist, siis nüüd on arutuse all ideed, kuidas osa inimesi ukselt minema peletada.

«Meie näeme ideaalis, et tööajal  tulevad patsiendid siia ainult perearsti  saatekirjaga ning värske traumaga või muude ägedalt tekkinud kaebuste puhul kiirabi poolt tooduna,» räägib Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna ülemarsti Kristiina Põld. Ta lisas, et näiteks  Soomes ei tule kõne alla see, et seljavalu tõttu minnakse kohe  Helsingis Meilahti haigla  EMOsse. «Meil on massiliselt neid seljavalu kurtvaid patsiente, kes loodavad EMO kaudu saada kiirendatud korras  neurokirurgi konsultatsiooni,» sõnab Põld. Siiani on Eestis laialt levinud arusaam, et erakorralise meditsiini osakonda pöördudes saab kohe neuroloogi ,kardioloogi või muu eriarsti vastuvõtule. «Tegelikult töötavad  EMOs erakorralise meditsiini arstid,  erinevate erialaderesidendid, perearstid ning ka üldarstid.  Kõigist pöördujatest saavad vaid üksikud spetsialisti jutule,» kinnitab Põld.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles