Ettevõtjad on asunud e-residentidest kasu lõikama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemöödunud aasta detsembris tähistati
e-residentsuse esimest aastapäeva.
Ülemöödunud aasta detsembris tähistati e-residentsuse esimest aastapäeva. Foto: Tairo Lutter

E-residentide plahvatuslik kasv tooks Eesti ettevõtjatele suurt tulu, mistõttu on agaramad asunud võimalusest kasu lõikama.

«Eeldusel, et meil on lähiaastatel näiteks 30 000 e-residenti, siis Eesti majandusse jääb sellest hinnanguliselt 60 miljonit eurot,» rääkis majandusministeeriumi nõunik Mihkel Loide, vahendab Äripäev.

E-residentsuse projekti turundus- ja kommunikatsioonijuht Katre Kasmel ütles Eestile laekuvast tulust rääkides, et peamine tänu läheb Eesti ettevõtetele, mis erinevaid teenuseid pakuvad – arvesse lähevad pangateenused, virtuaalkontorite rentimine, raamatupidamis- ja maksunõustajate ning juristide teenused.

Eesti ettevõtted on aga juba uue raha järele haaranud – läinud aasta sügisel loodi globaalse haardega veebifoorum eResNetwork, mille taga on mobiilsete lahenduste pakkuja Rubik’s Solutions.

Veebifoorumis suhtlevad omavahel peaaegu 40 riigist pärit ettevõtjad, peamiselt e-residendid, kes vestlevad nii e-residentsusest, Eestis ja ka mujal riikides äriajamisest, luuakse kontakte ja suheldakse.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles