Laanet: saarlaste toetusavaldus Savisaarele on õigustühine

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Venemaalt rahaküsimise skandaali tõttu Keskerakonna juhilt Edgar Savisaarelt volituste peatamist ja kohtusse pöördumist nõudnud erakonna Saaremaa piirkonna juht Kalle Laanet ütles, et Savisaare ja partei teiste juhtide eileõhtust külaskäiku saarele ja saadud toetusavaldust ei saa kuidagi nimetada piirkonna ametlikuks otsuseks.

«Põhikirja järgi kutsub piirkonna aastakonverentsi kokku piirkonna juhatus, kooskõlastades aja ja koha erakonna bürooga. Konverentsi kutsub seega kokku piirkonna esimees ehk mina,» selgitas Laanet intervjuus kohalikule raadiojaamale Raadio Kadi, vahendab Õhtuleht Online.

Tema sõnul polnud eilne üritus aastakonverents, vaid valimiseelne koosviibimine, ning sel polnud õiguslikku jõudu ega saa seda lugeda umbusalduse avaldamiseks Laanetile või tema veetavale piirkonna juhatusele.

Laaneti ning saatejuhi sõnul küsis erakonna peasekretär Priit Toobal keskerakondlastelt pärast kõnesid, kas nad usaldavad või umbusaldavad Savisaart, mispeale suur hulk osalenuid tõstnud käe, väiksem seltskond vastas eitavalt, osa jäi erapooletuks.

Kuigi üleeile kutsus Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatus Edgar Savisaart parteijuhi kohalt taanduma, otsustas erakonna pressiesindaja teatel piirkonna konverents eile vastupidist, Savisaare jätkamist toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles