Linn andis matkamaja teenindajatele eriõigused

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekotta sünnitunnistustele järele tulnud lapsevanemate autod Raekoja platsil.
Raekotta sünnitunnistustele järele tulnud lapsevanemate autod Raekoja platsil. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus muutis täna 2008. aasta määrust, millega muudeti Tallinna vanalinn jalakäijate alaks, lisades seal loetletud eriõigustega ühiskondlike hoonete hulka ka Tallinna Matkamaja.


Määrus sätestab, et vanalinna jalakäijate alal asuvatele asutuste ja ettevõtete teenindamiseks võib nende juurde mootorsõidukiga sõita üldjuhul kella kuuest kuni kümneni hommikul.

Erand on tehtud vaid linnale kuuluvatele avalikku otstarvet täitvatele esindushoonetele: Tallinna raekoda (Raekoja plats 1), Mustpeade maja (Pikk tn 26) ja Õpetajate maja (Raekoja plats 14).

Lisaks nendele hoonetele jääb jalakäijate alale ka Tallinna Matkamaja, mida alates 1. detsembrist haldab Kesklinna Valitsus.

«Hoones olevaid mitmeid ruume kasutatakse erinevate ülelinnalise tähtsusega ametlike esindusürituste, vastuvõttude ning kultuurisündmuste korraldamiseks. Ametlikud üritused toimuvad reeglina pealelõunasel ja õhtusel ajal (alates kella 17.00-st), mille tõttu langeb ka ürituse ettevalmistamise (sh toidu kohaletoimetamise) periood nimetatud ajale. Seetõttu ei ole mõeldav transpordivahendiga ürituse läbiviimiseks vajaliku inventari ja toidu kohaletoimetamine juba varahommikul (kella 6.00-10.00), seda eriti toitlustamise nõuete täitmiseks,» seisab määruse seletuskirjas.

Sarnaselt raekojale, Mustpeade majale ja Õpetajate majale võivad teenindavad sõidukid väljaspool määratud aega ka Matkamaja juurde sõita ainult hoone haldaja nõusolekul. See tingimus kehtib niikaua, kuni hoone kuulub täielikult Tallinna ja on avalikus kasutuses. Kui hoone omandisuhe ja kasutamise otstarve muutuvad, vaadatakse uuesti üle ka kõnealune määrus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles