Jõhvi tervisekeskuses hakkab tööle vaid kaks kohalikku arsti

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi tervisekeskuses jätkub ruumi ka uutele praksistele.
Jõhvi tervisekeskuses jätkub ruumi ka uutele praksistele. Foto: Tairo Lutter

Kavandatavasse tervisekeskusse luuakse vastuvõturuumid üheksale perearstile, eellepingud sõlmiti kuuega, kellest vaid kaks on Jõhvi enda tohtrid.

Jõhvi vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhi Sirli Tammiste sõnul on Jõhvi uue tervisekeskuse projektist räägitud perearstidega üle poolteise aasta, ent enamik olemasolevasse Jõhvi tervisekeskusesse koondunud tohtreid otsustas sinna edasi jääda, sest nad on Nooruse tänav 3 asuvasse tervisekeskusse juba investeerinud ja seda laenuga renoveerinud.

Jõhvi vallavolikogu esimees Niina Neglason põhjendas uue tervisekeskuse loomist sooviga säilitada kohapeal esmatasandi arstiabi. «Praegu on Jõhvis kaks pensioniealist arsti. Kui nad otsustavad kunagi töö lõpetada, siis noored arstid, kes nende nimistu üle võtavad, soovivad sotsiaalministeeriumi visiooni järgi töötada uutes tervisekeskustes. Selles mõttes on hea, kui reservkohad on olemas,» selgitas Neglason.

Tervisekeskus rajatakse praeguse OÜ Corrigo ja kunagise lastehaigla kõrvalhoonesse, mis positiivse rahastamisotsuse korral valmib 1. jaanuariks 2018.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles