Ilujutud Gertu Pabboga: mida ta teeb, et nii hea välja näeb? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016 teise poolfinaali salvestamine, Gertu Pabbo
Eesti Laul 2016 teise poolfinaali salvestamine, Gertu Pabbo Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo inglihääl, selged sinised silmad ja võrratud juuksed on kõigile tuttavad. Vähem teame, mida ta oma maagilise sarmi loomiseks teeb. Superstaarisaatest hooga kõrgustesse lennanud Gertu Pabbo avab Elustiilile ukse oma ilumaailma.

Foto: Andrei Ozdoba

Gertu pole kergesti lahti muugitav kaunitar. Mitte kõrkusest või külmusest, teda lihtsalt köidavad sisukamad teemad kui igapäevane small-talk. Iluteemadesse sukeldudes selgub samuti õige pea, et sügava mõttemaailmaga Gertu võib vabalt filosofeerida selle üle, mis on ilu üldiselt või mida tähendab sisemine ilu. Ja palju vähem erutuda mõttevahetusest teemal, mida tema konkreetselt oma ilu hoidmiseks teeb.

Erinevalt paljudest omaealistest peab neiu sisemaailmaga tegelemist tähtsaks. Seletades ilu olemust, ei peatu ta mitte ainult etaloni järgi mõõdetaval definitsioonil, vaid mõistab selle suhtelisust: «Ilu on nagu armastus, seda ei saa üheselt mõista või sõnadega kirjeldada. Iluks saab nimetada ka asju ja loodust meie ümber, peame oskama seda vaid näha ja sellest lugu pidada. Sisemine ilu tähendab minu jaoks kindlasti seda, et inimene on rahul ja enesekindel just sellisena nagu ta on.»

Aga olgu pealegi veidi eeterlik ja ebamaine – isegi Gertu kasutab kreeme ja kosmeetikat ning tegeleb igapäevaste ilurituaalidega nagu meie, lihtsurelikud. Millised head harjumused seisavad tema veatult kauni välimuse taga?

Foto: Erakogu
Aga olgu pealegi veidi eeterlik ja ebamaine – isegi Gertu kasutab kreeme ja kosmeetikat ning tegeleb igapäevaste ilurituaalidega nagu meie, lihtsurelikud.

Pühendunult puhtuse usku

Iga päev kasutab Gertu CC-kreemi, ripsmetušši ning puudrit, kuid kõige püham iluprotseduur päevas on tema jaoks näonaha puhastamine: «Ma ei suuda päeva alustada ega lõpetada ilma, et oleksin näonahka korralikult puhastanud. Pean väga oluliseks enda naha eest hoolitsemist, sest puhas nahk lihtsalt tekitab hea tunde ning lisaks on ka meik tunduvalt loomulikum ja ilusam.» Teadliku ostlejana ei haara Gertu poeletilt igasuguseid nahahooldustooteid, vaid kasutab üksnes enda nahatüübile sobivaid, mida üldjuhul leiab apteegist. Lisaks loeb ta alati läbi toote koostisainete nimekirja, et vältida aineid, mis pikemaajalisel kasutamisel nahale hoopis kurja võivad teha, nagu näiteks parabeenid.

Paljudele noortele meeldib katsetada erinevaid kosmeetikatooteid, kuid Gertu nende ridadesse ei kuulu: «Kui mulle mingi toode väga meeldib, võin seda mitu aastat järjest uuesti osta ja kasutada.» Oma viimaste ostude lemmikuteks peab ta MACi concealer’it ja huulepulka. Lisaks leiab tema kosmeetikakotist The Balmi highlighter’i ja CC-kreemi Bourjois’ brändilt. Võiks öelda, et ka parfüüm on inimese signatuuriks, mille kaudu end defineerida – Gertu lendleb praegu Marc Jacobsi lõhnas Daisy Dream, nii on kevad kogu aeg kaasas.

Foto: Andrei Ozdoba

Määrib mett moka peale ...

… ja seda sõna otseses mõttes. Laulja töövahendiks on tema suu! Gertul on huulte hooldamiseks lihtne ja koduski teostatav nipp, mida ta hea meelega teistelegi õpetab: «Koorin tihti huuli suhkru ja meega ning soovitan seda proovida kõigil.»

Gertu kaunid pikad kiharad on päritud emalt ning laulja sõnul pole tal kunagi nendega probleeme olnud. Siiski toonitab Gertu, et juukseid tuleb hoida, et need kaunina ka püsiksid: «Kasutan iga päev juukseõli ning üritan võimalikult vähe kasutada sirgendajat ja fööni.» Kuna Gertu ema on juuksur, on juuksetohter alati omast käest võtta ning kunagi pole vaja ise pead vaevata, millist šampooni või palsamit osta.

Sõit rappa toob parimad mõtted

Siredat laulajatari vaadates tahaksid palju teada, millised trennitunnid sellise hea figuuri hoidmise juurde kuuluvad. Nii rühmatrennis käivale kui kodus iseseisvalt treenivale Gertule pole heas vormis püsimine ainult eesmärk omaette. Laulja teab, et artisti jaoks on füüsiline vastupidavus väga oluline ning lisaks aitab treenimine hoida tervist. Toiduvalikust rääkides on Gertu aus: «Tavaliselt söön ikka tervislikult, kuid kui tõesti tuleb isu rämpstoidu järele, ei jää ka see söömata.» Enesepiitsutamine trenni või söögiga pole Gertu teema, mis võib-olla on ka põhjus, miks ta nii vitaalne ja elurõõmus on.

Eestlasele omaselt peab Gertu lugu värskest õhust ja puhtast loodusest. «Tallinna kolides hindan palju rohkem seda, et saan aeg ajalt taas Tõrva sõita ning seal rabas käia või metsa vahel jalutada, seal saan rahus veidike üksi olla ja mõtteid mõlgutada.» Looduses oma mõtetega tegelemine on äärmiselt meditatiivne ja tasakaalustav.

Selline iseendaga olemine on omane pigem introvertsetele tüüpidele. Läbi meedia on Gertust jäänud mulje kui malbest ja tagasihoidlikust inimesest. Uurisime, kas Gertu ka koduses õhkkonnas sellisele tüpaažile kindlaks jääb või on vagal veel hoopis sügav põhi. Gertu naeratab leebelt ja kinnitab, et ongi kõigile täpselt sellisena meelde jäänud, nagu ta ka päriselt on: õrn, tagasihoidlik ja vaikne. Saladuskatte all paljastab ta aga, et sõprade seltsis ja vabas õhkkonnas võib ta lõpmatuseni rääkida.

Foto: Ilufirmad

Gertu ilulemmikud:

Marc Jacobs Daisy Dream EDT 30ml 56.-

Kerge, lilleline ja lummav lõhn on loodud tüdrukule, kes julgeb unistada, niisiis kõlab see Gertu õrna ja helge loomusega kokku nii koostiselt kui kontseptsioonilt. Aroom mustika ja greibiga, veetleb naiseliku jasmiinisüdamega ning jätab põhjana hõljuma unistava valge puidu ja kookose kuma.

Foto: Ilufirmad

The Balm Mary-Loumanizer highlighter  21.-

Kelmika kujundusega võlukarbike, mis annab hetkega loomuliku kuma ja helenduse nii põsesarnadele, laugudele kui dekolteele. Võrratu värskendaja ja jume elluärataja.

Foto: Ilufirmad

M.A.C matte huulepulk, toon dirty orange nude 19.99

Legendaarne superpüsiv huulevärv on ka paljude maailmaklassi superstaaride suur lemmik. Mine tea, äkki ennustab terane meiginina ka meie kaunitarile riigipiire ületavat kõrget lendu?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles