ICC lõpetas kohtuasja Keenia asepresidendi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia asepresident William Ruto ja tema toetajad rõõmustavad pärast kohtuasja hülgamist.
Keenia asepresident William Ruto ja tema toetajad rõõmustavad pärast kohtuasja hülgamist. Foto: HANDOUT/REUTERS

Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) lõpetas kohtuasja Keenia asepresidendi William Ruto vastu, öeldes, et asitõendid tema seotuse kohta vägivallaga pärast 2007. aasta presidendivalimisi ei ole piisavad.

ICC on teist korda pidanud tunnistama lüüasaamist katsetes võtta vastutusele enam kui 1000 ohvrit nõudnud vägivalla õhutajaid.

Asepresident Rutole ja raadiojuht Joshua Sangale esitati seoses nende väidetava juhtrolliga vägivallas süüdistus mõrvades, tagakiusamises ja küüditamistes.

ICC peaprokuör Fatou Bensouda sõnul viis süüdistuse läbikukkumiseni tunnistajate mõjutamine ja üleüldine "vaenulik õhkkond".

"Meie kohtuasi Ruto vastu kukkus kokku pärast tervet tormi tunnistajate mõjutamist ja kogu juhtumi politiseerimist," kirjutas prokurör oma Twitteri kontol. Bensouda lisas, et "tunnistajate hirmutamine" käesoleval juhul oli "metoodiline, laiaulatuslik ja erakordselt leidlik".

Rahvusvaheline Kriminaalkohus loobus detsembris asitõendite vähesuse tõttu samasugustest süüdistustest president Uhuru Kenyatta vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles