USA president toonitas veelkord Islamiriigi hävitamise olulisust (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama kohtus armee ülemjuhatuse ja teiste kõrgete kaitseametnikega.
President Barack Obama kohtus armee ülemjuhatuse ja teiste kõrgete kaitseametnikega. Foto: Carolyn Kaster/AP

USA president Barack Obama toonitas teisipäeval veelkord, et sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) hävitamine on tema jaoks esmatähtis ülesanne.

Presidendi sõnul on see raske võitlus, kuid tal pole võidus kahtlusi.

Obama hinnangul on pühasõdalased Süürias ja Iraagis taganema löödud ja neid survestatakse tõhusalt ka rahaliselt.

"Me jätkame nende pigistamist ja me võidame neid," ütles riigipea Valges Majas kohtudes armee ülemjuhatuse, lahingukomandöride ja teiste kõrgete kaitseametnikega.

Obama, tema naine Michelle ja asepresident Joe Biden võõrustasid hiljem kõrgeid sõjaväelasi õhtusöögil Valges Majas.

USA riigipea ütles teisipäeval pärast kohtumist ajakirjanikele, et Ühendriigid kavatsevad rakendada otsustavaid meetmeid Süürias asuva Raqqa ja Iraagi linna Mosuli vabastamiseks.

Obama sõnul ei kavatse Ühendriigid "enam näidata üles kannatlikkust" selles suhtes, et IS kontrollib Mosulit ja Raqqa linna.

"USA peab Islamiriigi võitmisel esmatähtsaks ülesandeks nende linnade vabastamist," kinnitas president, kuid ei täpsustanud, kuidas Ühendriigid seda saavutada kavatsevad.

Kaitseminister Ashton Carter ütles möödunud nädalal, et Ühendriikide sõjavägi likvideerib praegu süstemaatiliselt IS-i juhtkonda. Möödunud kuul tapeti näiteks IS-i sisuline kaitseminister Omar al-Shishani, kes oli tuntud ka Tšetšeen Omarina.

Koalitsioon on korraldanud IS-i vastu õhurünnakuid Iraagis alates 2014. aasta augustist ja Süürias alates sama aasta septembrist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles