Töötukassa: tööpakkumiste arv on kolmekordistunud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel aastal on tööandjad usaldanud töötukassale vahendada rekordarvu tööpakkumisi ning  novembri lõpuks oli töötukassa vahendanud 34 744 töökohta, mida on rohkem kui ühelgi varasemal aastal.


Töötukassa teatel on vahendatavate töökohtade arv aastaga kolmekordistunud. 

Mitmekordistunud mahus töökohtade vahendamine ja tööotsingute nõustamine on parandanud töötute töö leidmise võimalusi, suurendanud töölesaajate ja vähendanud registreeritud töötute arvu.

Palgatoetuse maksmisega on töötukassa kaasa aidanud 10 250 töökoha loomisele ja täitmisele. Lisaks  oli novembri lõpu seisuga 607 töötut saanud töökoha loomiseks ettevõtluse alustamise toetust.  

Nii palgatoetust kui ettevõtluse alustamise toetust on töötukassa tänavu andnud  mitu korda rohkem kui varasematel aastatel.

Tööotsinguteks, valikute tegemiseks ja tööeluks ettevalmistuse saamiseks oli novembri lõpuks karjäärinõustamisel osalenud 16 506 töötut ning tööotsingu töötoas 6 257 töötut.

Töö leidmiseks vajalikul täiend- ja ümberõppel osales aasta esimese 11 kuu jooksul 9260 töötut, tööpraktikal 3655 töötut ning tööharjutusel 1000 töötut.  

Lisaks on töötukassa korraldanud tööklubisid, pakkunud psühholoogilist nõustamist ja abi sõltuvusprobleemide lahendamiseks, aidanud puuetega inimesi tööle tugiisiku toel või tehnilise abivahendi andmisega ning osutanud muud töölesaamiseks vajalikku abi. 

Kokku osutati sel aastal erinevaid teenuseid ligikaudu 300 miljoni krooni eest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles