Majutussektori jaoks läks aasta tõusutrendis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHRL-i juhatuse esimees Feliks Mägus.
EHRL-i juhatuse esimees Feliks Mägus. Foto: Marina Pushkar

Hotellide ja restoranile liidu juhatuse esimees, Nordic Hotels Forumi juhatuse esimehe  Feliks Mäguse sõnul oli 2010 majutussektori jaoks stabiliseerumise aasta, mil saadi üle varasema aasta tagasilöökidest.

«Positiivne on see, et ööbimiste arv majutusasutustes on ületamas ka buumiaegsete aastate tulemusi. Nordic Hotel Forum on 2010. aastal majutanud 21 protsenti rohkem kliente kui 2009. aastal ja käibe poolest on 2010 meie 3 tegutsemisaasta parim,» sõnas Mägus.

2010. aastal on Nordic Hotel Forum Mägusa sõnul jätkanud teenuste pakkumist endises sortimendis. Hotellis alustas tegevust Sinine Salong, mis hotelli klientide jaoks on oluline lisaväärtus.

Ka majutussektorile annab aga tagasiöögi üldine hinnatõus. «Hotellide rentaabluse paranemist segab nii 2010. aastal toimunud keskmiste hindade langus kui ka kulude tõus. Ainuüksi elektrienergia hind tõusis aprillist 22 protsenti,» tõdes Mägus.

Järgmiselt aastalt loodab Mägus majanduse taastumist. «Loodame, et ettevõtted teeniksid taas kasumit, et oleks võimalik investeerida töötajate koolitusse ja tootearendusse. Loomulikult eeldab see külastajate arvu kasvu, millele nii Tallinn2011, kui ka ühised pingutused turundusvaldkonnas kaasa aitavad. Loomulikult on ootused ka sellel, et nii Eesti riigi kui ka meie sihtturgude majandused kasvavad, et ettevõtetel ja eraisikutel oleks võimalusi hotelli ja toitlustusteenuseid osta,» sõnas Mägus.

Euro tulek suurendab Mägusa sõnul usku Eesti suhtes ja muudab siia reisimise mugavamaks.

«Kuna enamik meie klientidest tuleb eurotsoonist, siis hinnakujundus on olnud ka seni europõhine. Halba euro mõju ei oska näha,» on Mägus ühisraha suhtes optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles