5 põhjust, miks tulla Estoniasse „Armujooki“ vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Harri Rospu

Estonia Seltsi juhataja Mart Mikk toob välja viis põhjust, miks vaadata "Armujooki":

1. Lavastaja Georg Malvius

Eestis põhiliselt muusikalide lavastajana tuntud Georg Malvius on loonud vaatemängulise ja kaasakiskuva show, milles on arvukalt vahvaid detaile kuni mitmesuguste sõiduvahenditeni laval - auto, mootorratas ja jalgrattad. Mis on eriti nauditav: iga karakter laval elab justkui oma elu, isegi teisel ja kolmandal vaatamisel avastad üha uusi ja uusi nüansse.

2. Meie solistide ülihead sooritused

Donizetti muusikat on kerge kuulata, kuid mitte ilmtingimata kerge esitada. Tasub kaasa elada ja nautida eesti lauljate head taset!

3. Konkreetne lugu

Armujook“ on maailmas üks vähestest päriselt koomilistest ooperitest. See on väga hea meelelahutus, laval toimub palju naljakaid ja värvikaid juhtumeid. Ei ole üldse patt kõva häälega saalis naerda!

4. Lavakujundus

Kunstnik Ellen Cairns kujutab laval väga tõetruult üht väikest Sitsiilia küla Itaalias. Kindlasti pakub see silmailu neile, kes ootavad ilusaid ja ajalooliseid visuaale. Samuti annavad Malviuse fantaasiale vunki juurde külaelanike värvikad kostüümid.

5. „Una furtiva lagrima“

Kui ooperite puhul võib rääkida megahittidest, siis Nemorino kavatiin „Una furtiva lagrima“ on kindlasti üks nendest, mida kõik mõttes kaasa ümiseda oskavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles