Merkel: Kreeka võlgu ei ole võimalik maha kanda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkeli kohtumine Christine Lagarde'iga
Angela Merkeli kohtumine Christine Lagarde'iga Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Saksamaa kantsler Angela Merkel kohtus teisipäeval Berliinis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuhi Christine Lagarde'iga ja ütles, et Kreeka võlgu ei ole võimalik seaduslikult maha kanda, kuni Kreeka kuulub euroalasse.

Merkel väitis, et see ei ole Saksamaa nõudmine, vaid et seda ei luba euroala seadused. IMF-i tuntud seisukoht on, et Kreeka võlga tuleks veel vähendada, et riik suudaks sellega toime tulla.

Kreeka jätkab sel nädalal rahvusvaheliste kreeditoridega kõnelusi. «Me ei ole selgelt jõudnud sinna, kuhu tahaksime, aga me jätkame koostööd ja soovime abistada,» tõdes Lagarde. Merkel ütles, et Saksamaa sooviks on, et IMF osaleks kokkuleppes.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras loodab kiiret lahendust, mis avaks Kreekale viie miljardi euro suuruse laenumakse. Samuti loodab ta endiselt võlgade kärpimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles