Pane oma teadmised proovile teatriviktoriinis!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk pälvis kultuurkapitali 2015. aasta näitekirjanduse auhinna raamatuga, mille kolmest näidendist on kaks etendunud Ugalas. «Ema oli õunapuu» on mängukavas praegugi.
Urmas Lennuk pälvis kultuurkapitali 2015. aasta näitekirjanduse auhinna raamatuga, mille kolmest näidendist on kaks etendunud Ugalas. «Ema oli õunapuu» on mängukavas praegugi. Foto: Liis Treimann

Eesti Teatri Agentuur on koostanud väga laheda teatriviktoriini. Hea lugeja, kas Sina tead kõiki vastuseid? Pange oma teadmised proovile!

KÜSIMUSED 

1. Eesti Draamateatri mängukavas on hetkel lavastus, mille alustekstiks oleval näidendil oli selle ilmumisajal rohkesti probleeme tsensuuri ja avaliku halvakspanuga. Millisel näidendil ning miks? 

2. Emakeelepäeval, 14. märtsil kirjanduspreemia saanud Urmas Lennuki kogumik "Elu Eestimaal" (Ugala Teater) koondab kolme teksti, mida võib nimetada Eestis harvaesinevaks näidenditriloogiaks. Neist esimene "Rongid siin enam ei..." (2002) jõudis lavale Ugalas, "Päeva lõpus" (2008) Rakvere Teatris ning uusim "Ema oli õunapuu" taas Ugalas. Mitmes Eesti teatrikoosluses (va harrastusteatrid) on Urmas Lennuki näidendeid lavastatud?

3. Kes on need kuus Eesti teatri aastaauhindade jagamisel Aasta Lavastaja tiitliga pärjatud lavastajat, kes ei ole õppinud EMTA lavakunstikoolis? 

4. Millises Eesti kirjandusklassikal põhinevas ning hiljuti esietendunud lavastuses puudub verbaalne dialoog?  

5. Nimeta Eesti kutselise teatri esimene vabaõhulavastus ja selle toimumisaasta. 

Õiged vastused leiate Eesti Teatri Agentuuri kodulehelt ehk siia klõpsates!

Eesti Teatri Agentuur ootab kaasamõtlejaid. Kui teil on toredaid teatrialaseid küsimusi, siis ärge hoidke neid vaka all, vaid saatke aadressile liisi@teater.ee. Parimad küsimused avalikustame ja tublimad küsijad saavad aasta lõpus vääriliselt premeeritud. 

Teatriviktoriin #2 juba 19. aprillil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles