Viik: tegeliku probleemi asemel tegeletakse lihtsate lahendustega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-guru Linnar Viik.
IT-guru Linnar Viik. Foto: Peeter Langovits.

Eesti rahvusringhäälingu telesaates «Vabariigi kodanikud» leidis visionäär ja IT-ekspert Linnar Viik seoses Soome koolitulistamistega, et otsitakse vaid lihtsaid lahendusi, aga ei tegeleta põhiküsimusega, miks sellised tragöödiad üldse juhtuvad.

Kirjanik Sass Henno esitas küsimuse, kas negatiivse teabe edastamine teismelistele kui väga vastuvõtlikule sihtrühmale on üldse õigustatud.

Filmirežissöör Ilmar Raag leidis Soomet ja USAd võrreldes paralleelidena relvade kerge kättesaadavuse ning interneti suure leviku. Samas tunnistas ta, et see pole kindlasti koolitulistamiste põhjus, vaid üks soodne komponent.

Oma filmi «Klass» õigustas ta mõttega, et oluline on näidata ekraanivägivalda ja pärisvägivalda võrdselt jubeda ja vastikuna. Ta pidas tähtsaks selle eristamist nn. glamuurivägivallast, mida pakub Hollywoodi filmitoodang.

Ta pakkus ühe lahendusteena välja alustuseks isegi vägivallaga ähvardamise vastutatavaks muutmise.

Lahendusena pakkus Linnar Viik välja pigem oma lähedaste ja sõpradega suhtlemise, lahendusi nagu metallidetektorid koolide ustel ja muu taoline, ei pidanud ta probleemi tegelike algpõhjuste lahenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles