Tallinna tänavatelt korjatakse sadu tonne talvesaasta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapuhastusauto.
Tänavapuhastusauto. Foto: Kristjan Teedema

Tänavapuhastusfirmad korjasid möödunud ööpäeval  Tallinna tänavatelt kokku 142 tonni pühkmeid ja 11 tonni olmejäätmeid.

20. veebruarist tänaseni on tänavatelt  talvise  libedusetõrje graanuleid kokku pühitud ja ära veetud üle 2158 tonni ning olmejäätmeid 137 tonni. Möödunud ööpäeval oli Tallinna tänavatel kokku 35 käsitsitöö brigaadi 70 inimesega.

Selleks, et  rentslitest paakunud talvesaasta koristada peab lisaks vaakumimuritele ka tänavate kastmismasinaid kasutama. Vaatamata sellele, et eile kohati  vihma sadas, oli tänavatel väljas seitse tänavapesurit.

«Nõrk kevadine vihmasadu tänavaid talvesoolast puhtaks ei tee ja korraliku tulemuse saab alles peale tänavate korralikku pesemist, mis on plaanis 18. aprillil, kevadise heakorrakuu sissejuhatuseks,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf ja lisas, et nagu näitab varasemate aastate kogemus, tuleb talvesaasta lõplikuks eemaldamiseks ja paakunud mustuse kokkukogumiseks igal tänaval, sõltuvalt reostatuse astmest, teostada 3-5 hooldusprotseduuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles