Kunsti nimel tulid mängu madratsid ja tapeet

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis on Laurentsiuse kõrval tema maalid «M&M» (esiplaanil, 2016) ja «Mapplethorpe’i kalla XL» (2015).
Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis on Laurentsiuse kõrval tema maalid «M&M» (esiplaanil, 2016) ja «Mapplethorpe’i kalla XL» (2015). Foto: Margus Ansu

Kunstnik Laurentsius tegi oma eelmise isikunäituse Tartus kuraditosin aastat tagasi. Sestpeale on tal olnud neid üks Berliinis, mituteist Tallinnas ja üks Haapsalus, aga mitte ühtegi Emajõelinnas.

Nii pikka pausi ei osanud ta põhjendada. Igatahes nüüd on ta jälle siin: eile pani ta Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis üles oma neljast maalist koosnevat väljapanekut «M&M».

Näituse koostamisel on Laurentsius võtnud abiks aga mitte kaks, nagu võiks arvata mängulisest pealkirjast, vaid kogunisti kolm M-tähelist kunstnikku. (Ja peale selle veerevad paari maali peal värvilised M&M’si kommid.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles