Reedel algab Tallinnas ühisliiga Final Six, Eesti naised lähevad medalit jahtima

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Audentese Spordihallis leiab sel nädalavahaetusel aset naiste Eesti-Läti korvpalli Ühisliiga Final Six turniir, kus ainsa Eesti naiskonnana on esindatud meie eelmise hooaja meisternaiskond 1182 Tallinn.

Reede pärastlõunast kuni pühapäeva õhtuni on tules kuus naiskonda, selgitamaks välja, kes on sel aastal parim võistkond eestlannade, lätlannade ja soomlannade arvestuses.

Eelmisel hooajal kolmandat korda järjest Ühisliigas neljanda kohaga lõpetanud 1182 Tallinn lõpetas vaheringi neljandana (4 võitu, 6 kaotust). Peatreener Howard Frier kinnitas, et minnakse medali järgi. «Meil on väga hea meel esindada Final Six turniiril mitte ainult oma klubi, vaid kogu riiki sel nädalavahetusel. Kõik kuus osalevat naiskonda on medaliväärilised. Meie eesmärk on viimased kolm hooaega olnud võtta siin liigas medal. Praegu on meil suurepärane võimalus see eesmärk lõpuks teoks teha, kui me ise endasse usume ning kõvasti võitleme!»  teatas Frier.

1182 Tallinna reedeseks veerandfinaalvastaseks on Riia TTT Juuniorite naiskond. Juuniorid alistasid veerandfinaali pääsemiseks suhteliselt ülekaalukalt kahel korral Läti Ülikooli (LU). Vahegrupi lõpetasid nad viiendana (2 võitu, 8 kaotust). 

Sel hooajal on 1182 Tallinn ja TTT Juuniorid kohtunud kolmel korral. Oktoobris alistati lätlannad põhiturniiril Riias 80:49, vahegrupis jäi seis 1-1. Esimene mäng Lätis võideti 60:44, kuid veebruaris kodusaalis mängides tuli tunnistada ootamatult lätlannade paremust 54:61. 

Lisaks meie esindusnaiskonnale osaleb finaalturniiril veel neli võistkonda Lätist ja üks naiskond Soomest. Teises veerandfinaalis lähevad vastamisi Vega1/Liepaja ja RSU/Merks.

Poolfinaalis on 1182 Tallinna ja TTT Juuniorite mängu võitjat ootamas Riia TTT, samas kui Vega1/Liepaja-RSU/Merksi võitja kohtub poolfinaalis Soome naiskonna Lappeenranta Catziga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles