Fotod: vaata, millised majad kerkivad Tartu Kvissentali uuselamurajooni (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastasadu Emajõe kaldal jalutajate ja puhkajate meelispaigaks olnud Kvissentalist on saanud hinnatud elukeskkond. OÜ Fausto Grupp on alustanud Kvissentali elamupiirkonna laiendusega, mis peaks valmima tänavu suvel: Tartu linna põhjapoolsel Emajõe vasakkaldal on müügis 29 elamukrunti. Nüüd sai paika ka hoonestuskava, mille kohaselt peaks uuselamurajoonist saama esinduslik arhitektuurne tervik.

Foto: Fausto Grupp

Linna poolt kinnitatud hoonestuskava paneb paika reeglid kvartalisse ehitatavatele hoonetele: iga eramu saab oma värvikoodi, hoonete maksimaalne kõrgus 8.5meetrit maapinnast ning materjalikasutus peab olema kvaliteetne ja esinduslik. Paika on pandud ka haljastusreeglid sobivate hekitaimedeni välja.

Foto: Fausto Grupp

«Kvissentali hoonestuskavaga antakse kvartalitele terviklikud arhitektuursed reeglid, mis tagavad esindusliku, sõbraliku ja kvaliteetse tänavaruumi ning tervikliku arhitektuurse identiteedi,» rääkis arhitekt Tiit Sild. «Terviklik identiteet aitab kaasa kodutunde ja kogukonnatunde tekitamisele, mida võimendavad läbilahendatud maastukuarhitektuur, alleed ja sihid ning side Emajõega.»

Foto: Fausto Grupp

«Looduskaunis keskkond, aga Tartu vanalinnast kõigest 4 minuti autosõidu kaugusel vastab igati linnainimese igatsusele elamisest linna sees roheluses,» hindas Fausto Grupi juhatuse liige Sven Mihailov. «Kvaliteetsed materjalid ja kvartali terviklik arhitektuur on ostjate silmis hinnas,» kinnitas ta. Kvissentali Residentside elamukruntide pindalad jäävad vahemikku 1240 - 2450 m². Üksikelamu suurim lubatud ehitusalune pindala on vahemikus 270 - 450 m². Valmis on ehitatud tänavavalgustus, tänavad asfalteeritud, ning haljastatud, rajatud kergliiklustee ning ühistranspordi taristu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles