Fotod: ilmus paavst Franciscuse esimene eestikeelne raamat

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmus paavst Franciscuse esimene eestikeelne raamat
Ilmus paavst Franciscuse esimene eestikeelne raamat Foto: Kirjastus Gallus

Täna esitleti paavst Franciscuse esimest eestikeelset raamatut «Jumala nimi on Halastus». Raamat ilmus itaalia keeles tänavu jaanuaris ja on kolme kuu jooksul välja antud enam kui 80 riigis, teatas kirjastus Gallus.

Rooma-katoliku kiriku pea, paavst Franciscus andis välja erakorralise Halastuse aasta alguses intervjuuraamatu «Jumala nimi on Halastus», kus kirikupea vestleb Vatikani ajakirjaniku Andrea Torinelliga. Raamatus juhib Rooma paavst tähelepanu kirikus ära märgitud juubeliaasta sisule, kutsub üles armastuses pöörduma elule, rahule ja leppimisele ning seda läbi halastustegude. Paavst selgitab läbi isikliku elukogemuse halastuse mõistet ja kutsub igat lugejat avama oma südame ust.

Erilist tähelepanu pöörab paavst Franciscus raamatus meeleparanduse sakramendile, mis on esmatähtis kõigile katoliiklasele, et seada halastus ja armastus oma elu nurgakiviks. «Pangem meeleparanduse sakrament jälle kesmesse nõnda, et inimesed võiksid kogeda Jumala halastuse ülevust omal käel ja iga pihile mineja jaoks saab sellest tõelise sisemise rahu läte,» ütleb paavst Franciscus oma värskes raamatus.

«Raamat pakub võimalust tutvuda paavsti mõttemaailma ja eluga ning toob paavst Franciscuse eesti lugejale lähemale. Muuhulgas võrdleb paavst praeguse aja kirikut välihaiglaga lahinguväljal, kuhu võetakse vastu kõik haavatud. Kirik kui Ema peab aitama iga inimest, kes on saanud haiget ja kelle hinges on haavad. Ema armastus on alati tingimusteta,» ütles Eesti apostellik administraator piiskop Philippe Jourdan raamatu esitlusel.

Raamatusse on lisatud paavsti ametlik juubeliaasta bulla, mis kätkeb endast halastuse erinevaid vorme ja mida saadab armastus, rahu ja õiglus. Juubeliaasta rooma-katoliku kirikus kestab 20. novembrini 2016. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles