Eksnaise nime all veebis kontosid avanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Nordic Digital Day võtab fookusesse andmetega seonduvad teemad.
Tänavune Nordic Digital Day võtab fookusesse andmetega seonduvad teemad. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht/Scanpix

Tartu maakohus mõistis neljapäeval kriminaalkorras süüdi mehe, kes avas internetiportaalides oma eksnaise nime all kontosid, varastades nii naise identiteedi.

Kohus tunnistas 25-aastase Kaspari kokkuleppemenetluses süüdi teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises ja mõistis talle nelja kuu pikkuse vangistuse. Koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma seitsme kuu pikkuse vangistuse. Meesd pääses siiski trellide taha minekust, kuna kohus asendas vangistuse kohustusega teha 210 tundi üldkasulikult kasulikku tööd. Kaspar peab töökohustusega ühele poole saama poolteise aasta jooksul, samuti peab ta selle aja vältel täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Süüdistuse järgi lõi Kaspar erinevates internetiportaalides kasutajakontod, kus ta avaldas endise elukaaslase andmeid. Uurimismaterjalidest selgub, et naise nõusolekut tal selleks ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles