Panama ja OECD tõhustavad koostööd ja infovahetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panama asepresident ja välisminister Isabel De Saint Malo lubas veelgi tõhustada koostööd ja infovahetust Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD).
Panama asepresident ja välisminister Isabel De Saint Malo lubas veelgi tõhustada koostööd ja infovahetust Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD). Foto: RODRIGO ARANGUA/AFP

Panama võimud lubasid neljapäeval veelgi tõhustada koostööd ja infovahetust Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD).

Panama asepresident ja välisminister Isabel De Saint Malo ütles uudisteagentuurile AFP antud usutluses, et seoses "Panama dokumentide" skandaaliga süvendatakse organisatsiooniga kõnelusi informatsiooni jagamise osas eriti maksude kohta.

"Me loome tehnilisel tasemel dialoogi OECD ja Panama vahel eriti infovahetuse osas," ütles Malo.

Panama kaitses päev varem jõuliselt advokaadibüroost Mossack Fonseca lekitatud dokumentide tõttu löögi alla sattunud finantssektorit, üritades ära hoida piirangute kehtestamist riigi offshore-äridele.

Muuhulgas kirjutas valitsus karmisõnalise kirja OECD peadirektorile Ángel Gurriale, rünnates tema avaldust, milles kirjeldatakse Panamat "viimase suurema tugipunktina, mis lubab peita raha maksu- ja õiguskaitsevõimude eest offshore arvetele".

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) avaldas pühapäeva õhtul Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekitatud dokumentidele toetuva ajakirjandusliku uurimustöö, millest selgub, kuidas maailma rikkad ja mõjuvõimsad inimesed kasutasid aastatel 1977-2015 oma varade varjamiseks panku, õigusbüroosid ja riiulifirmasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles