Justiitsministeerium esitas kava suitsetamise keelamiseks vanglates (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile vangla sisekorraeeskirja muutmise määruse eelnõu, millega keelataks täielikult vanglates suitsetamine.

«Eelnõu eesmärgiks on keelata suitsetamine vangla piiratud territooriumil,» öeldakse eelnõu seletuskirjas. «Tulenevalt eeltoodust kaasneb täiendava keeluga nii kinnipeetavate, vanglateenistujate kui ka vangla piiratud territooriumil viibivate muude isikute võimatus suitsetada vangla piirdest seespool. Suitsetamisalad ja -kohad nii teenistujatele, külastajatele kui ka kinnipeetavatele kaotab iga vangla eraldi ning sätestab kodukorras seisukohavõtuna, et «Vangla territooriumil on suitsetamine keelatud»,» märgitakse eelnõu seletuskirjas.

Samuti kehtestatakse vangla sisekorraeeskirjade muudatusega ka kõigi tubakatoodete ning nendega seonduvad toodete, sealhulgas tuletikkude omamise keeld vanglas.

Justiitsministeerium soovis vanglates suitsetamise keelu lisada juba sügisel arutusel olnud tubakaseadusesse, kuid sotsiaalministeeriumi vastuseisu tõttu jäeti see tubakaseadusest välja. Sotsiaalministeerium viitas oma vastuseisus ka õiguskantslerilt küsitud arvamusele. Õiguskantsleri hinnangu kohaselt oleks tegemist küsitava piiranguga, mille kehtestamist sellisel kujul tuleks hoolikalt kaaluda.

Pärast suitsetamiskeelu väljajätmist tubakaseadusest teatas justiitsministeerium oktoobris, et kavatseb suitsetamise vanglates keelata teisi vahendeid kasutades.

Neljapäeval kooskõlastamiseks ja arvamuse andmiseks saadetud eelnõu osas peavad oma seisukoha ütlema siseministeerium, sotsiaalministeerium ja õiguskantsler.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles