Kolm Eestis tegutsevat panka on andmelekke tõttu uurimise all

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Seoses hiljutise nn Panama paberite lekkega, mis heitis seni Skandinaavia pankadest enim varju Nordeale, on Rootsi finantsinspektsioon alustanud ka Eestis tegutsevate SEB ja Swedbanki tegevuse uurimist.

Pärast seda, kui Panama advokaadibüroost lekkinud dokumendid viitasid juhtumitele, kus Nordea pank on avanud aastatel 2004–2014 oma klientidele 400 arvet maksuparadiisides, alustas Rootsi finantsinspektsioon ka teiste Skandinaavia pankade uurimist, kirjutas ajaleht Dagens Nyheter.

«Me oleme otsustanud alustada selles küsimuses järelevalvet ka Handelsbankeni, SEB ja Swedbanki üle,» sõnas finantsinspektsiooni pressiesindaja Peter Svensson. Järelevalve algatamise põhjustena viitas ta meedias esitatud väidetele, nagu oleks ka nende pankade nimed esinenud Panama dokumentides, kuigi märksa vähemal määral kui Nordea oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles