Sergei Ratnikov: täna olime oma karistusalas peremehed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia peatreener Sergei Ratnikov.
Levadia peatreener Sergei Ratnikov. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliigas tänu Igor Morozovi 13. minuti väravale 1:0 Infonetist jagu saanud ja tänu võidule ka liigatabelis vastastest mööda teisele kohale kerkinud Tallinna Levadia peatreener Sergei Ratnikov sõnas, et kevadine muruväljak vajutas kohtumisele oma pitseri, kuid mäng oli raske mõlema meeskonna jaoks.

«Kvaliteedi poolest ei olnud, aga iseloomu poolest, mida mehed näitasid – jah,» vastas Ratnikov küsimusele, kas tegu oli Levadia selle hooaja parima mänguga. «Vedas meil muidugi ka, et Sergei Lepmets meid pendlast päästis. Igor Morozov parandas kohe oma vea, tekitas penalti, aga lõi siis kohe kolli. Raske mäng, aga raske mõlemale meeskonnale – esimene mäng muru peal, trenni tegime murul kõige rohkem kaks korda. Võib-olla seetõttu ei olnud kvaliteet kummaltki poolt nii hea,» sõnas Ratnikov.

Tänavu esmakordselt Premium liiga mängu võõrustanud Kadrioru muruväljak oli kuupäevale kohaselt alles liiva-murusegune korras ega soosinud tehnilise jalgpalli viljelemist. «Kadriorg ei ole veel valmis, nägite ise, mis väljakul toimus. Ei saa öelda, et väljak sellise aja kohta paha oleks, aga ikkagi oli näha, et mängijad ei saanud jalgpallitööd teha maksimaalse kiiruse pealt. Ikka oli natuke pehme plats,» sõnas Ratnikov.

Levadia on pärast tänast ainus meeskond, kes jätkab liigas löömatuna. «Näen, et füüsiliselt liigub meeskond õiges suunas. Probleem on see, et meil olid jälle lõpus väga perspektiivsed rünnakud, aga viimane pass või löök, sellega on poistel probleeme,» sõnas Ratnikov, kelle hoolealused on seitsme vooruga löönud vaid seitse väravat, aga lasknud ka enda väravasse palli vaid kahel korral. «Praegu on rõõm näha, et seitsme mänguga oleme lasknud ainult kaks kolli. Kui mängus Kaljuga ütlesin, et me ei oska veel mängida tulemuse peale, siis täna juba, kui trahvikastis olid olukorrad, olime peremehed. See mulle täna meeldis!» kiitis peatreener.

Lahing omade vastu

«Üks intrigeeriv moment oli täna veel – Infonetist kolm või neli mängijat polnud varem Levadias mänginud. Täna oli väga printsipiaalne mäng, kindlasti need mehed tahtsid täna võita! Aga meil oli kaks või kolm venda, kes mängisid eelmisel aastal! Uus meeskond, ma väga tahtsin võita täna ja tänu jumalale, et juhtus niimoodi,» pakatas Ratnikov rahulolust.

Levadia juhendaja arvutused olidki enam-vähem täpsed, sest Infoneti tänasest algkoosseisust on varem Levadia ridadesse kuulunud näiteks Dmitri Kruglov, Aleksandr Volodin, Aleksandr Kulinitš ja Aleksandr Dmitrijev, lisaks vahetusest sekkunud Artur Rättel ja pingil istunud Andrei Kalimullin. Levadia algrivistuse meestest mängisid aga mullu klubis vaid Siim Luts ja Ilja Antonov, vahetusest tulid väljakule ka Hindrek Ojamaa ja Pavel Marin.

Levadia särgis tegi täna debüüdi 25-aastane ründaja Alan Gatagov, kes on kuulunud Moskva Lokomotiivi noortesüsteemi ja Venemaa noortekoondisesse ning pidanud üle 60 kohtumise Venemaa kõrgliigas. Töötahte ja kohati ka efektse tehnikaga silma paistnud uue mehe panusega jäi Ratnikov üldjoontes rahule. «On näha, et see mees ikka oskab mängida jalgpalli! Distsipliiniga on probleeme, aga usun, et kui ta on rohkem meiega, hakkab mängima paremini,» avaldas Ratnikov lootust.

Levadia selle hooaja murekoht on vasakkaitse, kus tegutses esimestes mängudes keskpoolkaitsja Andreas Raudsepp. Pärast Eesti koondislase vigastust on selle koha üle võtnud kamerunlasest äärepoolkaitsja Aime Marcelin Gando Biala, kellega Ratnikov on äärmiselt rahul. «Ma üldse ei mõelnud, et panen ta kaitsesse – Emik, ma nimetan teda Emikuks –, aga kuidagi see tuli pähe, et kurat, Andreasel on trauma... mõtlesin, kes keskkaitsjatest saavad vasakul mängida. Aga tuli mõte, et proovin Emikut. Kaks trenni oli enne ja ta mängis suurepäraselt, kohe esimeses mängus polnud ka mingit probleemi. Ta oli nagu sündinud ääres mängima, loota võib selle mehe peale!» kiitis Ratnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles