TEDxLasnamäe: digitehnoloogia toob riigi inimesele lähemale

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerija Anton Keks, üks Codeborne firma asutajatest rääkis TEDx Lasnamäel digitaalse elu kasuteguritest.
Programmeerija Anton Keks, üks Codeborne firma asutajatest rääkis TEDx Lasnamäel digitaalse elu kasuteguritest. Foto: Digitark

Eesti inimesele nii loomulik digitehnoloogia areng, sh digiallkirja andmise võimalus, on loonud võimaluse teha vajalikud toimingud mugavalt kodust lahkumata, kirjutab Kadri Penjam sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark.

21. sajandil oleme vähemalt Eestis olukorras, kus digiallkirja andmine on sama loomulik kui hambapesu, vahendab Digitark. Programmeerija Anton Keks, üks Codeborne firma asutajatest rääkis eilsel TEDx Lasnamäel toimunud konverentsil sellest, mille poolest digiallkiri meie elu mugavamaks muudab ning mis on digitehnoloogia plussid ja miinused, olevik ja tulevik.

Foto: Digitark

Tänaseks päevaks on ID-kaart muutunud Eesti inimeste jaoks igapäevaseks dokumendiks, mida hea kasutada nii digiallkirjastamisel, e-valimistel, samuti erinevatel identifitseerimist vajavatel toimingutel. See, kas digiallkirjastamine on ikka nii turvaline, on iseküsimus – siinkohal tuleb appi riik, sest digiallkirjastamise õigusi kinnitava sertifikaadi kehtivust saab just riik parimal moel hallata.

ID-kaart, Mobiili-ID ja USB ots on Eesti inimese jaoks head sõbrad igapäevastel toimingutel digitehnoloogia maailmas. Siinkohal on riik teinud omal ajal õige sammu – ID-kaarte väljastama hakates ei olnud inimestel veel aimugi, mida kõike sellega tulevikus teha saab.

Pangakaarti veidi meenutav ID-kaart oli kui isikuttõendav dokument, mida hea passi asemel kaasas kanda. Funktsioonid kaardi kasutamiseks on lisandunud aastate jooksul ning inimesed on need üpris kiiresti omaks võtnud.

Loe pikemalt digiturvalisusest Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles