Jatsenjuk lubas homme tagasi astuda

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina praegune parlamendispiiker Volodõmõr Groisman (vasakul) ja ametist lahkuv peaminister Arseni Jatsenjuk 2014. aastal.
Ukraina praegune parlamendispiiker Volodõmõr Groisman (vasakul) ja ametist lahkuv peaminister Arseni Jatsenjuk 2014. aastal. Foto: SCANPIX

«Ma otsustasin Ukraina peaministri ametikohalt tagasi astuda,» ütles Ukraina valitsusjuht Arseni Jatsenjuk eile Ukraina televisioonis eetrisse läinud saates «10 minutit peaministriga». Ametliku tagasiastumisavalduse lubas valitsusjuht parlamendile esitada homme.

Oma otsust põhjendades märkis Jatsenjuk, et selle tingisid mitmed asjaolud. «Kunstlikult tekitatud poliitiline kriis riigis. Soov muuta ühte inimest pimestas poliitikuid ja halvas nende tahte tõelisteks muutusteks,» selgitas Jatsenjuk uudisteagentuuri Interfax vahendusel.

«Valitsuse vahetumise protsess muutus mõttetuks jooksuks ühe koha peal. Kriisi autoritest said olukorra pantvangid ja nad muutsid pantvangideks meid kõiki – valitsust, ühiskonda, riiki,» jätkas valitsusjuht, toomata samas välja ühtegi konkreetset nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles