Rahahädas ehitusfirma tahab Keskerakonna võlga kohe kätte saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakond jäi oma Toompea peakorteri rekonstrueerimistööde eest endisele Facio Ehitusele, praegusele AS-le Räga võlgu 11 miljonit krooni, millest on kaks miljonit tagasi maksnud ning ülejäänud võla tasumiseks on sõlmitud maksegraafik. Rahahädas ehitaja tahab aga võlga kohe tagasi saada ning kavatseb seetõttu võlanõude loovutada oma partnerile.

Räga juhatuse liige Riho Kalve selgitas, et Keskerakonna võla tasumiseks on sõlmitud kahepoolselt allkirjastatud maksegraafik ning erakond on seda siiani täpselt täitnud.

«Räga ei kavatse Keskerakonna võlanõuet maha müüa ja meil ei ole mingit põhjust pidada seda lootusetuks või seda alla hinnata,» ütles Kalve.

Samas lisas ta, et ehitus- ja kinnisvarasektor, kus ka Räga tegutseb, on suures likviidsuskriisis ning vajalik on kuskilt raha juurde leida. Keskerakond on lubanud kõik 11 miljonit krooni 2,5 aastaga tagasi maksta, aga Rägal on kohe raha vaja.

Sellest lähtuvalt ongi firma pidanud läbirääkimisi, et loovutada võlanue täielikult või osaliselt oma partnerile. Tingimus on selline, et Räga saaks suurema osa võlasummast kätte, võlanõue jääks aga vabastatud raha tagatiseks.

«Läbirääkimised käivad ka selles osas, et loovutaksime võlanõude samadel tingimustel, nagu erakonnaga on kokku lepitud,» kinnitas Kalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles