Mehed eelistavad esmakordselt IRLi Keskerakonnale

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Keskerakonna vapiloom ninasarvik.
Fotol Keskerakonna vapiloom ninasarvik. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kui läbi aegade on mehed eelistanud Keskerakonda Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL), siis detsembriküsitluses on kohad esimest korda vahetunud.

Turu-Uuringute ASi viimastes küsitlustes on meeste seas kogu aeg populaarseim olnud Reformierakond, neile järgnenud Keskerakond ja kolmas olnud IRL.

Sama uuringufirma detsembrikuises küsitluses on aga pingerea teine koht vahetunud. Reformierakonda toetab 19, IRLi 16 ning Keskerakonda 13 protsenti meestest.

Varasematel kuudel on Keskerakonna edumaa IRLi ees olnud aga lausa 3-11 protsendipunkti – näiteks oktoobris toetas Keskerakonda viiendik ja IRLi üle poole vähem ehk 9 protsenti meestest.

Detsembris on tekkinud ka suurem lõhe meeste ja naiste eelistustesse – kui meestest eelistab IRLi 16, siis naistest 9 protsenti, Keskerakonna puhul on vastavad näitajad 13 ja 19.

Varasematel kuudel on nende erakondade populaarsus sugude võrdluses erinenud maksimaalselt 3 protsenti.

Postimehe tellitud ja Turu-Uuringute ASi läbiviidud detsembriküsitluses vastas küsimusele «Kui järgmisel pühapäeval toimuksid riigikogu valimised, siis kelle poolt te hääletaksite?» 799 valimisealist kodanikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles