Otseülekanne: teadlased räägivad oma karjääri kujunemisest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli aulas astuvad neljapäeval üles neli tänavu presidendi tunnustatud Tartu ülikooli teadlast, kes räägivad oma teadlasekarjääri kujunemisest ja sellega seotud võimalustest.

Oma kogemusi jagavad Sulev Kõks, Ergo Nõmmiste, Andra Siibak ja Leho Tedersoo. Postimees teeb kell 16 algavalt ürituselt otseülekande.

Patofüsioloogia professor Sulev Kõks sai koos professor Külli Kingoga riikliku teaduspreemia arstiteaduse alal tööde tsükli «Krooniliste põletikuliste nahahaiguste patogeenes» eest, mida kroonib avastus kaasasündinud immuunsuse olulisusest.

Presidendilt Valgetähe III klassi teenetemärgi pälvinud akadeemik, elektronspektroskoopia professori Ergo Nõmmiste uurimistööd võivad juba lähitulevikus viia uute superrakkude ja nanomaterjalide loomiseni.

Uue põlvkonna esindajatena asuvad arutlusringi presidendi kultuurirahastu poolt noortele Eesti teadlastele antava preemia saanud meediauuringute vanemteadur Andra Siibak, kes uurib laste internetikäitumist ja digitaalse kirjaoskusega kaasnevaid eeliseid ja kitsaskohti ning bioloogiliste interaktsioonide ökoloogia vanemteadur Leho Tedersoo, kellel on koos kolleegidega käsil seente liigirikkuse uuringud üle kogu maailma.

Arutelu juhib Tartu ülikooli elektrokeemia doktorant Ronald Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles