Belgia väljaanne kujutab Salah Abdeslami «ideaalse vangina»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Belgia flaamikeelne väljaanne Het Nieuwsblad avaldas eile foto Pariisi rünnakute kahtlusalusest, vanglas viibivast Salah Abdeslamist ja info, millist elu ta nüüd elab.

26-aastasel Abdeslamil õnnestus Pariisis 13. novembril 2015 toime pandud terrorirünnakute järgselt end mitu kuud varjata Belgia ja Prantsuse politsei eest enne, kui ta märtsis Brüsselis tabati.

Varasemal politseifotol on Abdeslam üsna pikkade juustega ja iroonilise pinges naeratusega, siis uuel fotol on tal lühemad juuksed ning ta näos on näha pinge kadumist.

Pärast arreteerimist kuulati Abdeslami mitmel korral üle ja ta sai vähe magada. Selle tõttu olevat ta tervis mõnevõrra halvenenud.

Het Nieuwsblad teatas nüüd, et Abdeslam on vanglaeluga harjunud ja teda saab teistele vangidele eeskujuks tuua ehk ta on «ideaalne vang».

«Tegemist on enesekindla ja rahuliku vangiga, keda saab teistele vangidele eeskujuks tuua. Temaga ei ole mitte mingeid probleeme, lisaks on tal hea söögiisu,» nentis vanglaallikas meediale.

Belgia vanglas olevat Abdeslami ootab ees Prantsusmaale väljaandmine, kus ta peab terrorsimis süüdistantuna kohtu ette astuma.

Pariisi 13. novembri 2015 rünnakutes hukkus 130 inimest.

Abdeslami jälgitakse niiöelda 24/7, kuna kardetakse, et ta võib siiski mingil hetkel käe oma elu külge panna.

Vangivalvurid kontrollivad terrorismis kahtlustatavat ühes tunnis vähemalt kaheksa korda, samuti otsitakse läbi nii tema kui ka ta kong.

Väidetavalt tahavad Belgia vanglavõimud panna Abdeslami kongi ka turvakaamera, et teda oleks lihtsam jälgida.

Abdeslami advokaadi teatel tahab kahtlusalune teha nii Belgia kui Prantsuse võimudega koostööd, kuid väidetavalt ei ole tal kogu informatsiooni, kuidas Pariisi terrorirünnakuid ette valmistati, sest ta oli masinavärgis vaid «mutrike».

22. märtsil Belgia pealinnas Brüsselis toimunud terrorirünnakute kohta ei olevat Abdeslamil peaaegu üldse infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles