Kohus jättis pedofiili vanglasse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tartu maakohus jättis pedofiiliakuritegudelt korduvalt tabatud mehe talle mullu oktoobris mõistetud vanglakaristust kandma.

Aalaealiste vastu toimepandud seksuaakuritegude eest ühe aasta, 10 kuu ja 14 päeva pikkuse vangistuse saanud Viktor Maltšiku (43) ennetähtaegsele vabastamisele olid vastu nii prokurör kui ka vangla, kirjutab ERR Uudised.

Kohtu hinnangul ei ole Maltšiku tingimisi ennetähtaegne vabastamine kooskõlas õiguskorra kaitsmise huvidega, sest olles varem samalaadsete kuritegude eest mõistetud karistuse kandmiselt tingimisi enne tähtaega vabastatud, jätkas ta vabaduses uute samalaadsete kuritegude toimepanemist.

Kohus leidis, et Maltšiku kuritegude asjaolud on äärmiselt rasked, muuhulgas seetõttu, et ta on varasemalt korduvalt süüdi mõistetud alaealiste vastu toime pandud seksuaalse enesemääramise vastu suunatud süütegude eest ja on uued samalaadsed kuriteod toime pannud katseajal.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi ahvatles Maltšik aastatel 2010-2015 seksuaalselt nelja poissi vanuses 10-13, samuti võimaldas ta lastel tarvitada alkoholi, samas aga märkis süüdistus, et Maltšik piirdus vaid ahvatlemisega ning reaalset seksuaalset läbikäimist ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles