Tugev turbulents saatis inimesed haiglasse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud inimese veri lennukis
Vigastatud inimese veri lennukis Foto: Facebook

Pärast tugevat turbulentsi Singapuri kohal nägi lennuki kabiin välja nagu sõjatsoon.

Thai Airwaysi lennuk oli teel Jakartast Bangkoki, kui äkitselt raputas lennukit tugev turbulents. Pärast turbulentsi vajas viis meeskonnaliiget ning üks reisija meditsiinilist abi, vahendab news.com.au.

Suhtlusvõrgustikku Facebook jõudsid pildid, kus oli näha laiali lennanud pagasit ja muid isiklikke esemeid. Oma kohale ei jäänud isegi stjuardesside kärud.

Ühel pildil oli näha istmel ohtralt verd, mis pärines reisijalt, kes ei olnud end istudes turvavööga kinnitanud ning lendas seetõttu vastu lage ning vigastas oma pead.

Piloodil õnnestus lennuk vaatamata vahejuhtumile siiski õnnelikult Bangkoki lennujaamas maandada. Lennufirma esindajad vabandasid reisijate ees ning kiitsid piloote, kes suutsid lennuki turvaliselt sihtkohta toimetada.

Kokku oli lennukis sel hetkel 72 reisijat ning 12 meeskonnaliiget. Kõik vigastatud on nüüdseks juba haiglast koju saanud.

Lennundusekspertide sõnul peavad reisijad turbulentsi palju ohtlikumaks kui see tegelikult seda on. Ükski turbulents ei suuda lennukit pöörata pea peale, ajada tiirlema või mingil muul viisil ebatavaliselt käituma panna. Vaatamata sellele, et turbulents tekitab ebamugava tunde, siis lennuk selle pärast veel alla ei kuku, lisas üks ekspert.

Piloodid näevad turbulentsi pigem mugavusprobleemina, mitte turvalisusprobleemina.  

Foto:
Foto: Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles