Birgitta festival näitab armastuse eri nägusid

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri Klas Birgitta festivali peaproovis
Eri Klas Birgitta festivali peaproovis Foto: Peeter Langovits

Birgitta festival kannab tänavu alapealkirja «Armastusega Eri Klasilt», kuuel augustiõhtul näeb viit muusika- ja tantsulavastust. Kõiki lavastusi ühendavaks jooneks on armastus. 

Festivali alapealkiri «Armastusega Eri Klasilt» on Tallinna Filharmoonia poolne kummardus oma kauaaegsele kunstilisele juhile, selleaastane kava on viimane, mida maestroga koos planeeriti.

Tänavu etendub kahel õhtul Mozarti Reekviemi ainetel loodud muusika- ja draamalavastus «Reekviem… ja elu enne».  Selle lavastaja on Joёl Lauwers Belgiast. Peategelane on Uku Uusberg, kelle sõnul on see üleni muusikaline lavastus, mis koosneb Mozarti loomingust nii muusikas kui ka sõnas. «Mozart kirjutas oma elu jooksul umbes 1500 kirja, mille lavastaja on läbi töötanud ja teinud meie etenduse jaoks oma valiku,» lisas ta. Reekviem on Mozarti viimane, ühtlasi lõpetamata teos. Saatuse tahtel jäi teose kavva võtmine Eri Klasi viimaseks otsuseks.

Festivali avaõhtul etendub Suurbritannia ooperitrupi The Black Cat Opera Company esituses Mozarti ooper «Così fan tutte», lavale jõuab ka Hispaania tantsutrupi Antonio Andrade Flamenco Company flamenko-ballett «Carmen by Bizet».  Valgevene Riikliku Ooperi- ja Balletiteatri esituses etendub Tšaikovski lüürline ooper «Jevgeni Onegin» ja festivali lõpetab Sergei  Prokofjevi ballett «Romeo ja Julia».

Lähiriikide ainus rahvusvaheline muusikateatri festival Birgitta festival «Armastusega Eri Klasilt» toimub Pirita kloostri varemete vahele ehitatud ooperimajas 13.–21. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles