PayPali kaasasutaja: me peaks vaatama investeeringuid ka väljaspool Silicon Valleyt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Thiel
Peter Thiel Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Paypali kaasasutajast ja Facebooki esimesest suurinvestorist riskikapitalist Peter Thiel ei arva, et tehnikasektorit on tabanud mull, kuigi tõdeb, et on ise asunud otsima investeerimisvõimalusi ka väljaspool Silicon Valleyt.

«Tehnoloogia start-up'ide aktsiad võivad olla ülehinnatud, kuid nii on ükskõik, millise börsifirma aktsiad, kinnisvara ja valitsuste võlakirjad,» sõnas Thiel teisipäeval San Franciscos toimunud LendIt konverentsil, vahendab Bloomberg. «Silicon Valley on sellest üsna kaugel. Kui mull on rahas, siis investeeringud mittelikviidsetesse idufirmadesse peidavad seda hästi,» tõdes Thiel.

Alates 2015. aasta lõpust on riskikapitali investeeringud hakanud Ameerika Ühendriikides kahanema just seetõttu, et kaheldakse paljude tehnoloogia ettevõttete väärtus on ülehinnatud. Thiel nentis, et tedagi panevad «mullitavad» turud muretsema. Kuigi ta kinnitas, et ei plaani oma senistes investeeringutes suuri muutusi, otsib ta siiski hiljuti oma Founders Fundiga kogutud 1,3 miljardile dollarile investeerimisvõimalusi väljaspool tehnikasektorit.

Kaks kolmandikku kuni kolmveerand Thieli investeeringutest on paigutatud uue põlvkonna tehnoloogiatesse, internetifirmadesse, ettevõttetarkvara ettevõtetesse. «Kuid selle kõrval jääb alati küsimus, et kas ei peaks paigutama rohkem raha ka mõnda teise valdkonda,» tähendas ta. «Võib-olla me peaks rohkem vaatama väljapoole Silicon Valleyt.»

Vaata lähemalt ka juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles