MARINA või SIIM (34)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on kandideerimisvalmidusest on teatanud Marina Kaljurand ja Siim Kallas, lisaks ka Jaak Jõerüüt ja Urmas Paet.
Seni on kandideerimisvalmidusest on teatanud Marina Kaljurand ja Siim Kallas, lisaks ka Jaak Jõerüüt ja Urmas Paet. Foto: Erik Prozes

Mõlemad on keskmisest edevamad.
Raamatugurmaanid, teatrihullud.
Mõlemad armastavad koeri.
Mõlemad on lõpetanud Tartu Ülikooli cum laude.
Mõlemal on meeldivalt tagasihoidlik ja asjalik abikaasa, tublid lapsed.
Üks on Postimehe aasta inimene 2007, teine pressisõber 1995. Üks on aasta naine 2015, teine aasta eurooplane 2015.
Mõlemad on Reformierakonna võimalikud presidendikandidaadid. Täna teatab Siim Kallas oma valmisolekust kandideerida presidendiks, välisminister Marina Kaljurand ootab õiget hetke.

2. RAHVA TOETUS

Marina Kaljurand – Rahvale Kaljurand meeldib. Hinnatakse tema soojust; ta on hea suhtleja, räägib kindlalt ja lihtsalt, naeratades. Tema avaliku karjääri nurgakiviks on 2007. aasta pronksiöö järgsed sündmused Moskvas Eesti saatkonnas. Sealt sai ta külge lausa kangelase oreooli.

Siim Kallas – Mälumängijana «Mnemoturniiris» igaühe koju jõudnud Kallase puhul hinnatakse tema eruditsiooni ning kindlasti võiks ta presidendina rahva poolehoidu juurde saada, kui mõnel pühapäevahommikul raadio kaudu taas igamehe koju astub. Kallast peetakse reformide inimeseks – ta oli üks rahareformi autoritest ja temas on säilinud Reformierakonna nimest tulenev sisu. Eesti krooni allkiri. Aga tema hingel on ka Tarmo Looduse haldusreformi põhjalaskmine.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles