Martin Helme ajakirjanikele: skandaalne seisukoht? No harjuge ära (72)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart ja Martin Helme.
Mart ja Martin Helme. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Vastuseks omaenda eile õhtul pahameeletormi põhjustanud ütlustele teatas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme, et selliste seisukohtadega tulebki ära harjuda.

Helme teatas sotsiaalmeedias, et kui seisukoht, et Eesti president peaks olema eestlane, ei ole mitte iseenesestmõistetavus, vaid hüsteerilise meediaskandaali põhjus, siis elame me rikutud poliitilisel ajastul.

«Mul on retooriline küsimus kõigile neile šokis olevatele ajakirjanikele, kes nüüd minestavad: miks te üllatute, kui rahvuslik erakond peab rahvust oluliseks osaks identiteedist? Ja retooriline küsimus laiemale avalikkusele: kas Eestis ei tohi olla ainsatki parteid, kes seisab eesti rahva eest?» küsis poliitik.

«Nagu ma Viljandis ütlesin: ma ei pane kellelegi ka Eestis pahaks seda, et nad on mõnest muus rahvusest, ma lihtsalt arvan, et Eesti riiki peaks valitsema eestlased. Skandaalne seisukoht? No harjuge ära,» lisas riigikogu liige.

Martin Helme teatas teisipäeval Viljandis peetud rahvakoosolekul, et välisminister Marina Kaljuranna kui potentsiaalse presidendikandidaadi peamine probleem on tema vene rahvus.

Kommentaarid (72)
Copy
Tagasi üles