Seimi tee ideaali poole ja medaliheitlus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: SCANPIX

Mullu Eesti sporditaeva kõige säravamate tähtede sekka kerkinud ja ka aasta parimaks meessportlaseks valitud Mart Seim asub täna jahtima karjääri teist täiskasvanute tiitlivõistluste medalit – Norras Førdes peetavatel Euroopa meistrivõistlustel kuulub Seim kindlalt medalisoosikute ringi.

«Mart on trennis olnud normaalses seisus. Võib öelda, et pilt ei ole üldse halb,» tõdes Mart Seimi treenerist isa Alar Seim. «Mart oli märtsis haige ja see lõi veidike rütmist välja. Aga üldjoontes arvan, et tema seis on võrreldav viimatise MMi vormiga. Liigume praegu ikka paremuse poole.»

Kui haigus välja arvata, lähevad asjad ülesmäge. Mart Seimile on tänane start kuues kord täiskasvanute tiitlivõistlustel osaleda ja seni on pidevalt paranenud nii kohad kui ka tulemused. Ühes sellega on kasvanud ka sportlase kehakaal, praeguseks on jõutud üldiselt soovitud kilodeni ja nüüd tuleb leida ideaalne kaal.

Houstoni MMil poodiumile tõustes oli eestlase ametlik võistluskaal 151,99 kg, mis on seni tema puhul suurim näitaja. Täna astub ta aga lavale 148–149 kg raskusena. «Hirmuks pole põhjust. Pigem on asi meil liikunud kvaliteedi poole,» ütles Alar Seim. «Võistluseks on vaja leida õige nõks. Houstonis läksime vormi ajastamisega veidike alt.»

«Mart on läinud viimaste kuudega võimsamaks. Ülakeha on tal võrreldes varasemaga tugevam,» kiidab kõrvalt ka Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles