Sigrid Kõiv: head nädalavahetust!

Sigrid Kõiv
, asepeatoimataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv.
Sigrid Kõiv. Foto: Sander Ilvest

Tänasest ilmub Postimehe nädalalõpp uuena: põhileht vahendab küll harjumuspäraselt päevauudiseid, kuid meie vaimsetele väärtustele keskendunud Arvamus ja Kultuur on läinud mahukamaks ning täiesti uue välimusega, ajaleheformaadis Arter räägib vabast ajast, kehast ja naudingutest.

Eesti kõige mitmekülgsema ja mahukama nädalalõpulehe loomisel võtsime eeskujuks Põhjamaade kvaliteetlehed, kus põhilehe lisad ilmuvad enamasti ajaleheformaadis ja matil paberil, et neid oleks mugavam lugeda.

Postimehe nädalalõpp pakub nii palju lugemist, et edukamaks orienteerumiseks selles kõiges algab laupäevane põhileht kogu nädalalõppu tutvustava sisukorraga. Usume, et mahukat paberlehte hindavad ka lugejad – kiires digimaailmas ja online-uudiste igapäevavoos pakub paberleht nädalavahetuseks aeglast, võiks isegi öelda, et meelisklevat mõtlemisainet ja lugemiselamust.

Uuendused algavad juba nädalalõpu põhilehest. Peale tavapäraste rubriikide on nädalalõpulehes oma koha leidnud ka Postimees Grupi maakonnalehtede – Sakala, Pärnu Postimees, Järva Teataja, Tartu Postimees, Valgamaalane, Virumaa Teataja – lood. Eesti pole ainult Tallinn ning põnevat, vahel kahjuks ka jubedat, juhtub mujalgi Eesti paigus.

Lastenurk on nüüd põhilehes, et ka pealekasvav lugejaskond ei kaotaks sidet traditsioonilise ajalehega. Põhilehe lõpus on aga üheksa päeva telekava (nädalavahetus ja järgmine nädal) ning kogu nädala ilmaprognoos.

Kui senisest mahukam Arvamus ja Kultuur jätkab oma tuntud headuses, siis Arter on saanud täiesti uue välimuse ja sisu.

Arteri avaakordiks jääb ikka persooniintervjuu. Postimehes töötavad parimad ajakirjanikud, kes suudavad tunnetada iga inimese ainulaadset sisemust ja maalida see põnevaks portreeks. Kas tegemist on raputava avangardi või peene tušijoonisega, sõltub portreteeritavast.

Uudishimu on üks rõõm, mida igaüks võib enesele lubada. Senisest enam hakkab Arteris ilmuma taustalugusid inimestest ja nähtustest, kellest-millest parajasti räägitakse.

Enda jaoks on inimestel mahti ikkagi vaid nädalavahetusel. Kuhu minna, mida teha, kui ei pea kuhugi minema ega pea midagi tegema? Sellelegi dilemmale aitab Arter vastust otsida.

Teine Arteri läbiv teema on keha. Me peaksime oma keha hoidma, sest oleme selles terve elu. Vaim vajab häid raamatuid, teravaid esseid, mõtlemapanevaid etendusi ja filme. Keha naudinguid peetakse tihti millekski teisejärguliseks, lubamatuks, isegi labaseks. Meie ei arva nii. Hea toit, jõukohane liikumine, mugav tehnika ja mõnusad kehakatted – need on kõik rõõmuks kehale, mis omakorda õnnestavad vaimu, kes selles kehas elab.

Postimees on seda meelt, et Eesti inimeste soov paberlehte lugeda pole kuhugi kadunud. Seega me panustame paberlehte, et nii argipäeviti kui ka veel enam nädalavahetusel pakkuda lugemist, mis annab uusi teadmisi ja lahutab meelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles