Norra näide: jalgratta MM-kuld seljatas kolm suusatamise OM-kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thor Hushovd.
Thor Hushovd. Foto: SCANPIX

Norra aasta sportlaseks valiti jalgratta grupisõidu maailmameister Thor Hushovd, kes edestas Vancouveri olümpial kolm kulda võitnud suusatajat Marit Björgenit.

Enne Hushovdi on ratturitest aasta sportlase auhinna võitnud Knut Knutsen 1972. ja 1973. aastal, kirjutab spordipartner.ee.

Hushovd teenis mullu kõigest neli esikohta, kuid kõigil neil oli kõrge väärtus. Esmalt võitis ta Norra grupisõidumeistrivõistlused, seejärel pani kinni Tour de France’i 3. ja Vuelta 6. etapi ning lõpetas eelmise hooaja Geelongis grupisõidu MM-kulla napsates.

122,2 silma kogunud Hushovdile järgnes Vancouveri olümpial kolm kulda, ühe hõbeda ja pronksi võitnud murdmaasuusataja Marit Björgen (53 punkti).

Arutlegem – kui näiteks Rein Taaramäe peaks 2014. aastal MM-kulla võitma ja samal aastal kroonitakse keegi meie suusatajatest Sotši olümpial kolmekordseks võitjaks, siis kes valitakse Eestis aasta sportlaseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles