Tüli jättis Haapsalu varjupaiga välismaisest toetusest ilma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki Läänemaa kodutute loomade varjupaigas
Miki Läänemaa kodutute loomade varjupaigas Foto: Läänemaa kodutute loomade varjupaik

Märtsis MTÜ Haapsalu Loomade Varjupaigast sealsete segaste rahaasjade ja homofoobsete solvangute tõttu lahkunud vabatahtlik Cim Aaje pühendab end nüüd Läänemaa kodutute loomade varjupaigale.

«Tundsin Cimi juba varem ja kui nägin Facebookis Cimi kommentaari, et ta Haapsalu varjupaika enam ei lähe, helistasin kohe talle ja küsisin, mis juhtus. Cim rääkis mulle oma loo ära ja ma kutsusin ta meile. Tuligi!» rääkis Läänemaa kodutute loomade varjupaiga juhataja Kaja Maisalu ajalehele Lääne Elu.

Rootsist Malmöst pärit Aaje on varjupaikades vabatahtlikuna töötanud 28 aastat, kuid tema töö loomadega ei piirdu vaid sellega. Ühes loomapargis töötades sai temast veterinaari assistent, mis tähendab, et tal on õigus manustada loomadele ravimeid. 

Nende aastate jooksul on ta loonud kontakte loomakaitseorganisatsioonide ja teiste vabatahtlikega mitmel pool kogu maailmas. Viimased kaks aastat kuni märtsini kasutas ta enda loodud võrgustikku selleks, et saada Haapsalu varjupaigale rahalisi annetusi, toitu ja muud, mida varjupaiga igapäevases tegevuses vaja läheb. Nüüd rakendab ta Soome, Rootsi, Taani ja Hollandi loomakaitsega tegelevate organisatsioonide ja vabatahtlike toetuse Haapsalu varjupaiga asemel Vilkla varjupaiga vankri ette.

Neljapäeval, mil Lääne Elu Vilkla varjupaigas käis, oodati just saadetist Soomest Kiikoineni varjupaigalt ja sealsetelt vabatahtlikelt. Tulemas oli kaubikutäis lemmikloomatarbeid ja veidi ka toitu. Järgmine saadetis samast kohast tuleb juba 22. aprillil ja siis saabub suur kogus toitu koertele ja kassidele.

Maisalu on asjade käigu üle väga õnnelik ja nimetas Aajet taeva kingituseks. «Nüüd me saame endale jalad alla ja asjad hakkavad paremaks minema.»

Haapsalu varjupaiga juhataja Maarek Nõmmik oli esiotsa väga tõrksalt meelestatud, kui loo autor talle helistas ja päris, kuidas edaspidi hakkama saadakse. «Sellega ei muutu mitte midagi. Me oleme enne hakkama saanud ja saame ka edaspidi. Kõik!» teatas Nõmmik. Ta kinnitas, et Haapsalu linnale osutatava teenuse kvaliteet oli tagatud enne seda, kui Aaje nendega liitus, ja tagatakse ka pärast vabatahtliku lahkumist. «Ma suhtun Cimi, tema töösse ja kogemusse, mille ma sain temaga koos töötades, väga positiivselt.»

Loe täispikka artiklit Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles