Soome meteoroloogid lubavad 1. mai paiku rekordsooja ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome meteoroloogide teatel on aprilli lõpul ja mai alguses tõenäoliselt oodata rekordsooja ilma, kuid samas hoiatati mõningase vihma eest.

Veel sel nädalal on Soome ja lähiriikide kohal madalrõhuala, mille tõttu temperatuur on kas kümne kraadi ümber või alla selle ning oodata on tugevat sadu, kuid juba enne maipühi hakkab ilm soojemaks muutuma, edastab iltalehti.fi.

«Siis jõuab kohale soe õhumass, mis temperatuuri märgatavalt tõstab,» teatas Soome meteoroloogiaameti meteoroloog Anniina Törmä.

Seni on aprilli kohta väga soe olnud Lõuna-Euroopas, näiteks Roomas on temperatuur vahepeal kerkinud üle 20 soojakraadi.

Soe õhk jõuab Põhja-Euroopasse järgmise nädala lõpupoole ja ennustuse kohaselt peaks temperatuur tõusma 18 – 20 soojakraadini.

«Kui see ilmaennustus paika peab, siis võib tulla aprilli soojarekord. Tuulevaiksetes kohtades võib olla 20 kraadi, kuid miks mitte ka üle selle,» jätkas Törmä.

Soojusega võivad Lõuna-Soomes kaasneda äikesevihmad, mis on võrdlemisi tugevad, Soome põhjaaladel aga võib mõnes paigas lörtsi sadada.

Meteoroloog Juha Föhr rõhutas, et kahe nädala kohta käiv ennustus suure tõenäosusega muutub, kuid kindlasti on aprilli lõpus ja mai alguses juba soojemaid ilmasid oodata.

«Jahedam õhumass on veel sel nädalal Põhja-Euroopa kohal, kuid see liigub siis Kesk-Euroopa ja Briti saarte suunas. Ida- ja lõunaaladelt hakkab saabuma soojemat õhku,» teatas meteoroloog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles