Uus teenusepakkuja lubab välisriikidesse saata pakke soodsamalt

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parcelfellows pakub soodsat pakivedu 89-sse riiki.
Parcelfellows pakub soodsat pakivedu 89-sse riiki. Foto: Liis Treimann

Täna alustab Eestist välisriikidesse pakkide saatmise teenuse pakkumist kullerteenuste keskkond www.parcelfellows.com. Tegemist on uudse IT ja logistilisi teenuseid ühendava lahendusega, mis on suunatud firmadele ja eraisikutele. Parcelfellows võimaldab mugavalt  lähetada kuni 30 kilogrammiseid pakke 89-sse välisriiki.

Parcelfellowsi omanik ja tegevjuht Alar Ehandi sõnul on turul domineerivate kullerfirmade teenused välisriikidesse pakkide saatmisel põhjendamatult kallid. «Aeg on küps ka riikidevahelises pakkide kullerteenuses pakkuda ärimudeli poolest nii-öelda transferwise-laadset teenust, millega osutatakse pakkide kullerteenuseid oluliselt odavamalt,» märkis Ehandi.

Parcelfellows kasutab oma teenuse pakkumisel juba toimivate kullerfirmade logistikat ning usaldusväärseid transpordilahendusi. Paki saatmisel tuleb esmalt tellimus vormistada Parcelfellowsi veebikeskkonnas ning toimetada pakk seejärel lähimasse Omniva pakiautomaati. Sealt jõuab pakk Parcelfellowsi Tallinna kesklattu, kust see toimetatakse saajale rahvusvaheliste kullerfirmade (DHL, Asendia või Matkahuolto) kaudu.

Alar Ehandi sõnul on Parcelfellowsil ambitsioon muutuda rahvusvaheliseks teenusepakkujaks, muutes rahvusvaheliste kullerteenuste hindu väiksematele klientidele oluliselt odavamaks. Lähiriikide turgudel on plaanis teenus avada kindlasti tänavuse aasta jooksul.

«Senised turul domineerivad postifirmad on iganenud ärimudeli ja hinnastamisega dinosaurused, kes on väiksemalt klientidelt küsinud riikidevaheliste kullerteenuste eest oma positsiooni ja konkurentsi puudumist kasutades megahindu. Parcelfellowsi pakutavate teenuste hinnad muudavad lähiaastatel loodetavasti oluliselt rahvusvaheliste pakivedude turu olukorda,» ütles Ehandi.

Parcelfellowsi teenused on Omniva ja Itella Smartposti teenustega võrreldes 20 – 70 protsenti soodsamad. Näiteks ärikliendi 2-kilone pakk pannakse Saksamaa poole teele hinnaga 10.44 eurot. Samal ajal on Omniva vastava teenuse hind 15.76 (ehk 51% kallim) ning Itella Smartpostil 18.63 (ehk 78% kallim). Parcelfellowsi kaudu saadetud pakk jõuab Soome 2 – 4 tööpäevaga, teistesse euroopa riikidesse 5 – 8 tööpäevaga ning väljapoole Euroopa Liitu 7 –20 päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles