ERR.ee: Kiisler tahab valdade liitmiseks kasutada sunnimeetodeid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler
Siim-Valmar Kiisler Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler otsib jätkuvalt toetust oma plaanile viia haldusterritoriaalne reform läbi kiirendatud korras, rakendades valdade liitmiseks vajaduse korral sunnimeetmeid.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv regionaalminister Siim-Valmar Kiisler tutvustas kiirendatud korras valdade liitmise kava täna Tartus oma erakonna volikogul. Kiisler soovib kasutada vajadusel valdade liitmise taganttõukamiseks prääniku kõrval ka piitsa ning on pöördunud kolme valitsuserakonna poole taotlusega oma kava toetada, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Põhiküsimus, mille taha kõik jääb - kas meil on valmisolekut, kas me suudame riigi poolt kehtestada end nii palju, et teeme administratiivse liitmise kasvõi mingiski osas, või ütleme, et kõik on vabatahtlik ning igaüks teab ise, mida teeb,» ütles Kiisler.

Eesti Tööandjate Keskliit kutsus oma eilses avalduses valitsuserakondi koostööle haldusreformi kiireks läbiviimiseks.

Jõumeetodite rakendamisele valdade liitmisel on kindlalt vastu Linnade Liidu reformierakondlasest esimees ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Praegu on Eestis 227 omavalitsust, neist 33 linna ja 194 valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles