Julgeolekuasutuste erikomisjon kontrollis kapo jälitustegevust

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseinik
Kaitsepolitseinik Foto: Raigo Pajula

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon viis aprillis läbi kontrolli kaitsepolitseiameti jälitus- ja teabetoimikute üle, et selgitada, kas amet on jälitustegevust teostanud vastavalt seadusele.

«Kontrolli rõhuasetus oli suunatud kaitsepolitseiameti kohustusele teavitada nn kolmandaid isikuid, kelle perekonna- või eraelu puutumatust jälitustoiminguga on oluliselt riivatud ja kes on menetluse käigus tuvastatud,» ütles komisjoni esimees Ken-Marti Vaher (IRL) riigikogu kantselei edastatud pressiteate vahendusel. «Isikut peab teavitama tema suhtes tehtud jälitustoimingu tegemise ajast ja liigist.»

Komisjon tutvus pistelise kontrolli käigus ligi 10 protsenti kaitsepolitsei jälitus- ja teabetoimikutega, mis olid lõpetatud aastatel 2013–2014. Komisjon tuvastas, et kontrollitud toimikutes olnud jälitustoimingud olid tehtud kohtuniku määruste alusel ja neis lubatud tähtaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles