Tantsunädal kohe kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Viljandi Tantsunädala festivalilt.
Hetk Viljandi Tantsunädala festivalilt. Foto: Elmo Riig / Sakala

23.–29. aprillini on nüüdisaegset tantsukunsti esitlev nädal, mille kavasse mahub nii tantsu vaatamist kui kaasategemist ning tantsu kohta kirjutamist, kuulamist ja tantsule kaasaelamist.

Juba 11. korda asetleidva tantsunädala idee on teha tantsupropagandat, mis tükib igas vanuses kunstihuviliste ja tavakodanike igapäevastesse tegevustesse ning kulmineerub 29. aprillil rahvusvahelise tantsupäeva tähistamisega.

Tantsunädala fookus on noortel. Neile tutvustatakse ajakohast ja professionaalset tantsukunsti, pakutakse isiklikku osalemiskogemust ja suhestumist moodsa etenduskunstiga. Nii on plaanis kontakttantsu- ja loovtantsutunnid koolides, kooliprogramm «Mõtlevad tantsijad» ja moodsa tantsu etendused.

Tantsunädala õhtune programm on sisustatud tantsuetendustega, kus esitlusele tulevad näiteks kultuuriakadeemia värsked koreograafia lõputööd, esinevad STL Premiere`16 debütandid, Tallinna Tantsuteatri Bachi Ikoonid, külalised Berliinist ja mujalt. Uue tegevusena 2016. aastal on residentuur koreograafile, kes sobitab oma väljundi tantsunädala programmi. Samal ajal viibivad Viljandis tantsukriitikute võrgustiku Writing Movement liikmed.  Tantsunädalasse mahub veel täienduskoolitus, raamatuesitlus, eurütmiaetendus, filmiõhtu, tantsujooga, tantsufotonäitus, ööülikool ja veel üllatusi, mida saab näha, kogeda ja märgata Viljandi tantsunädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles