Pildid ja video: Ecuadori maavärina ohvrite arv kerkis üle 400

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval tabas Lõuna-Ameerika riigi Ecuadori Vaikse ookeani rannikut maavärin magnituudiga 7,8, mille tagajärjel hukkus praegustel andmetel vähemalt 413 inimest ja üle 2500 sai vigastada.

Päästetöötajad jätkavad kokku varisenud hoonete rusudest ohvrite  ja ellujäänute otsimist, edastab BBC.

Katastroofipiirkonda külastanud Ecuadori presidendi Rafael Correa teatel võib kannatada saanud alade taastamine minna maksma miljardeid dollareid ning tegemist on viimase seitsmekümne aasta suurima õnnetusega.

Eile õhtul kohaliku aja järgi leidsid päästetöötajad Mantast kaks elusolevat väikest tüdrukut, kellest üks oli kolmeaastane ja teine üheksakuune.

Kõige enam said maavärinas kannatada Portoviejo ja Pedernales, kus eile hakati kiirkorras hukkunuid matma. Pedernalesi linnapea Gabriel Alcivari sõnul on peaagu kogu linn maatasa ja neil on hukkunuid kõige enam.

300 000 elanikuga Portoviejo, mis asub rannikust 15 kilomeetri kaugusel, kaotas samuti palju elanikke. Kohalike sõnul on osa rusude alla jäänud hukkunutest hakanud lagunema, kuna tunda on laibalehka.

Ameerika Riikide Organisatsiooni (OAS) juht Luis Almagro teatas, et nad suunavad osa oma organisatsiooni abifondi rahadest Ecuadori, et aidata sel riigil raskest maavärinast taastuda.

Ecuadori rahandusminister edastas, et nad saavad Hiina Arengupangalt kaks miljardit dollarit, kuid ta ei täpsustanud, kas kogu see summa suunatakse maavärinapiirkonda või investeeritakse osa sellest mujale.

Lääne-Ecuadori tabas eile veel mitu maavärina järeltõuget, millest kõige tugevam oli magnituudiga 5,1.

Lisaks kohalikele hukkus Ecuadori maavärinas mitu välismaalast. Nende seas on Põhja-Iirimaalt pärit nunn, ema Theres Crockett, kes tegi seal misjonitööd, kaks kanadalast, ema ja poeg, 38-aastane Jennifer Mawn ja 12-aastane Arthur Mawn ning üks USA kodanik, kelle isik ei ole veel teada.

USA geoloogiateenistuse andmetel oli Ecuadori maavärina hüpotsenter 19,2 kilomeetri sügavusel ja epitsenter Muisnest 27 kilomeetri kaugusel hõredalt asustatud piirkonnas.

Maavärinat oli tunda ka Ecuadori naaberriigis Colombias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles