Plakativõitlus käib IRLi ja Reformi vahel

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks kuud enne märtsivalimisi võib Tallinna ja Viimsi valla teede ääres kohata vaid Reformierakonna ja IRLi valimisplakateid, kusjuures tõsisem lahinguväli on püstitatud hoopis linna piiri taha. Ülejäänud erakondade värvides reklaame Postimees.ee’l tänast ringkäiku tehes silma ei jäänud.

Randvere teed pidi Tallinnast Viimsi valda saabujaid võtab vastu Viimsi marketi küljes rippuv suur plakat, kus teatavad Harju- ja Raplamaal kandideerivad reformierakondlased Andrus Ansip ning Kaja Kallas, et neis võib kindel olla.

See plakat – suurem kui ükski Tallinnas kohatu – on ümbritsetud mitmest treilerist, millel Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvate Viimsi vallavanema Haldo Oravase ja volikogu liikme Jan Trei plakatid.

Mõningase lumekatte saanud treilereid ehivad erinevad erakonna hüüdlaused, näiteks lubatakse tasuta kõrgharidust ja kõigile elukestvat õpet. Pakutakse ka emapensionit, koduomanike maamaksu kaotamist ja viimsilaste küttekulude odavdamist.

Haldo Oravas loodab riigikogu valimistel hääli püüda ka lubadusega rajada Viimsisse lumelauanõlv ja suusarada.

Sarnaseid reklaame võib märgata ka Viimsi Säästumarketi juures.

Tallinnas, erinevalt Viimsist, on valimiskampaania alanud tagasihoidlikult. Enim on märgata bussipeatusi ilmestavaid peaminister Andrus Ansipi näoga reklaame, kus teatatakse, et Reformierakonnas võib kindel olla.

Neid võib tihemini märgata näiteks Narva maantee ja Pirita tee alguses, Kristiine keskuse kandis ja muudegi suuremate teede ääres.

Mustamäel Sõpruse puiesteel, Magistrali kaubanduskeskuse läheduses on aga kolm suurt IRLi kuuluva Madis Kübara välireklaami, kus too kutsub üles teatama talle korruptsioonist Tallinna linnavalitsuses.

Sama tee ääres, Rimi kaubanduskeskuse lähedal on üleval keskerakondlasest riigikogu liikme Lauri Laasi reklaam, kus too soovib kõigile kauneid jõule ja lootusrikast uut aastat. Viidet erakonnale reklaamil pole.

Ülejäänud erakondade reklaame linnas ja vallas märgata pole. Detsembris võis siiski busside tagakülgedel märgata Keskerakonna valimisreklaame, kus kritiseeriti Reformierakonda, kasutades tolle enda reklaamide kujundusvõtteid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles